El llibre patrimoni d'Alcúdia

22 November 2021 - General - Comment -

El passat mes d'octubre es presentava en societat el nou llibre "Patrimoni d'Alcúdia. L'herència d'una història apassionant". 


Un projecte en el qual he estat fent feina gran part d'aquest any i del passat i que permet mostrar en imatges la part més significativa del patrimoni d'Alcúdia.


Despertar dels coloms a les torres de la murada.

Ermita de la Victòria, arquitectura religiosa al peu de la muntanya.

Cinc capítols que inclouen des de les més antigues construccions talaiòtiques fins a alguns dels edificis més moderns de l'arquitectura municipal, com l'Auditori d'Alcúdia. Entre, molins, casals, possessions, construccions militars, la ciutat romana de Pollentia, les murades medievals, els carrers amb les seves façanes històriques, etc.

Impressionants casals al centre de la ciutat.

Primavera prop del Bastió de Sant Ferran.

Una feina que m'ha permet conèixer a moltes de les persones responsables de la conservació d'un patrimoni que aporta un valor molt important a Alcúdia. I un repte a nivell fotogràfic, amb l'ús de tècniques i noves eines que explicam a un nou micro curs.

El molí de ses Poves es reflecteix sobre l'aigua amb les darreres llums del dia.

Vista des de l'interior d'un dels talaiots.

Cada capítol està introduït amb un text d'autors especialistes en el seu tema, en Miguel Angel Cau, Antoni Mayol Antoni Domingo, Francesca Serra i Carme Suárez. El llibre és eminentment fotogràfic, amb moltes imatges que aprofiten al màxim el tamany d'aquesta publicació (17x24 cm), maquetada per na M Carmen Oriola.

El forn de calç de La Victòria, restaurat recentment.

Les murades, icona d'Alcúdia.

El pou, amagat, baix la sínia de Pollentia.

Punts de vista inèdits sobre els carrers d'Alcúdia.

Una nova experiència, un nou llibre, amb el qual arribam al n. 10 des d'aquell primer "Les aus de s'Albufera: La nostàlgia del fang" que, allà per l'any 2000, publicava Disset amb els textos de Miquel Rayó i les meves fotografies. 

La petita biblioteca, un recorregut de més de 20 anys.

10 llibres. Una fita certament especial per jo i que volia compartir aquí amb voltros.


 Sebastià.

Share it 

Leave a Comment
Your email address will not be published.

9 + 1 =
Previous Next
Lastest posts
Categories