Sobre trípodes i ròtules

01st September 2021 - General - Comment -

Sense cap dubte, un clàssic en les consultes dels alumnes és "quin trípode he de comprar?" 

Difícil resposta davant la gran quantitat d'opcions i possibilitats. És fàcil entendre que una persona que està en procés d'adquirir un trípode es senti despistada per la gran quantitat de models disponibles. Vos diria, per començar, que un bon trípode ha de ser fàcil d'utilitzar, amb un pes contingut i adaptat al nostro equipament...

Leave a comment

Amistats fotogràfiques

10th February 2021 - General - Comment -

Estem sense cap dubte a un dels moments més complicats de la nostra vida. Llegim notícies que mai haguéssim imaginat. I veiem certes coses de forma diferent. Jo diria que ara és més senzill destriar el que és important del que no ho és.  

Després de 20 anys impartint cursos de fotografia, he tengut el privilegi de tractar amb moltes persones, la immensa majoria bona gent, la veritat és...

Leave a comment

El despertar d'Alcúdia

03rd January 2021 - General - Comment -

Fa uns mesos, vaig consensuar amb l'Ajuntament d'Alcúdia que el calendari pel 2021, tingués un sentit metafòric. El sentit d'un canvi, d'una esperança, del començament d'una nova etapa.   

 I vàrem acordar anomenar-lo "El despertar d'Alcúdia". Perquè tots volem que aquest 2021 sigui el despertar d'aquest mal son en el qual estem immersos des de fa ja massa temps.

Pensàrem que seria adequat il·lustrar el calendari amb imatges que mostressin...

Leave a comment

Retorn al paradís

03rd November 2020 - General - 1 Comment -

Fa pocs dies que hem tornat del nostro viatge a Ordesa. Un lloc que, ara fa un any, vaig definir com el paradís. Crec que tots els que m'han acompanyat en aquesta ocasió hi estan d'acord.


Espectaculars muntanyes envolten la vall d'Ordesa


El viatge ha estat ben entretingut. Anaven en dues furgos, cotxos quasi màgics, ja que des del seu interior vàrem disfrutar de notables espectacles: el primer dia un...

Leave a comment

Hivern a Mallorca

09th October 2020 - General - 1 Comment -

És per jo una gran alegria anunciar que aquesta setmana es posa a la venda el llibre "Hivern a Mallorca".   Un projecte basat en una idea que va sorgir fa uns anys i que, juntament amb l'escriptor Miquel Rayó i l'editorial Disset Edició s'ha concretat en aquesta publicació.

El llibre, perdonau que ho digui, ha quedat molt bé. Des de Disset han fet un gran esforç tant pel que...

Leave a comment

L'Àguila coabarrada, el llibre

01st July 2020 - General - Comment -Hace pocos días se publicó, por parte de la Conselleria de Medi Ambient, un nuevo libro. Pertenece a la colección "Galería Balear de Especies" y es el n. 11 de este conjunto de publicaciones sobre la Biodiversidad en las islas.   

En esta ocasión la protagonista es una ave que ha tenido una historia convulsa en nuestra isla: el Aguila de Bonelli, conocida también como Águila perdicera (Aquila fasciata). Gracias...

Leave a comment

L'art de l'equilibri

18th April 2020 - General - Comment -

L'equilibri en fotografia es relaciona habitualment amb la composició. Com una balança invisible, la seva funció és repartir l'interès i el pes visual entre les diferents parts de la imatge. És un concepte agradable, desitjat per l'ull de l'espectador, que ajuda a donar estabilitat a la imatge, però que, al final, és només un ingredient més dels que poden participar en el disseny fotogràfic.

 

 Però voldria parlar del concepte...

Leave a comment