El Bierzo

04 June 2022 - General - Comments -

Aquests és un miniresum dels dos viatges que el passat mes de maig férem a un territori preciós: El Bierzo.

Dos viatges? Si, molta gent s'hi va interessar i la millor opció era anar-hi dues vegades.

Al final han estat dos viatges superguapos. Hem vist roques precioses, boscos exuberants, aigua corrent lliure entre pedres tapissades de molsa verda, pobles preciosos, mosaics de vegetació de colors, restaurants de tota casta... Però el millor ha estat, sense cap dubte, la col·laboració dels participants. Com ja és costum, he disfrutat de la companyia de dos grups divertits, marxosos, amants de la fotografia, però també de la cecina de Leon, la cervesa i la bona música!

Sebastià Torrens - bierzo-07.jpg
Sebastià Torrens - bierzo-03.jpg

Trobarem moltes opcions per practicar el blanc i negre.

Hem tengut moment d'aigua. Un poc més d'aventura. Hem perdut un mòbil... que hem recuperat la setmana següent de forma miraculosa. I hem passat per pobles amb noms increïbles: Villalibre de la Jurisdicción, Villaviaje de la pardalera. No em faceu molt de cas, igual no ho mirarem bé.

Sebastià Torrens - bierzo-06.jpg
Sebastià Torrens - bierzo-01.jpg

Terra d'artistes, tant les persones com els animals!

Hem anat a diferents bars i restaurants per menjar. A un, però, no mos hi vàrem aturar. Era el "Restaurante El Gato, especialidad en conejo..." Descobrirem també que la Limonada del Bierzo no té color de llimona. I que no és per nins, quina sorpresa! 



Sebastià Torrens - bierzo-05.jpg

Al castell de Ponferrada només faltaven l'aigua i els cocodrils...


La veritat és que per tothom sabien que érem de Mallorca, es notava... I sinó, ho dèiem, ben orgullosos. És cert que un senyor de per allà mos contestar amb un "que le vamos a hacer", però llavo ho va arreglar. I és que les persones que trobarem per allà eren molt bona gent.

Com n'Olga, d'un poblet amb només 17 habitants. Abans de dur el menjar a les gallines, ens obrir la preciosa església del poble, coronada amb un niu de cigonya ocupat. Resulta que, de jove, havia fet feina a l'hotel Gran Vista de Can Picafort!


Sebastià Torrens - bierzo-09.jpg
Sebastià Torrens - bierzo-02.jpg

Boscos de pel·licula, amb inacables possibilitats fotogràfiques.

El darrer dia aturarem a dinar a "El Cruce del Bierzo", un restaurant amb lo bo del Cruce de Vilafranca, però sense lo dolent (l'excés de clients). Després tocava partir cap a l'aeroport, un perill després d'un bon dinar.

Però les nostres super DJ's es van encarregar que arribàssim a l'aeroport entre una marxa increïble, amb els artistes més nous: Alaska, Nino Bravo, etc. Primavera Sound? No, Furgoneta Sound!


Sebastià Torrens - bierzo-08.jpg

Els colors, increïbles, de la vegetació d'alta muntanya.

Total, una passada de viatge, una passada de participants o una passada de lloc. 

Crec que ho haurem de tornar a repetir. 

Salut!

Share it 
Francesc Aguiló Serra
04 June 2022
Magnífic viatge. Paisatges encisadors, pobles petits i quasi màgics amb una pàtina de vellura d'aquelles que amaguen mil històries, fagedes exuberants, muntanyes roges i castanyers d'un verd resplendent.. Una fantàstica companyia i un guia que sap el dimoni on se colga. Gràcies, Sebastià!
Gabriel Gamundí Ramis
04 June 2022
Fantàstic viatge. Per la fotografia i per tot lo demés. Ha estat un gran plaer. Amb tu, Sebastià, sempre seguim aprenent. Gràcies.
Xisca Tugores
04 June 2022
Una escapada fotogràfica perfectament organitzada. Descobrir els colors de la primavera del Bierzo, es tot un espectacle, el hayedo de busmayor es entrar a un conte de fades , a las médules el temps s'atura i et trasllada a l'època romana i a l'explotació de les mines d'or. I practicar la fotografia nocturna a les portes del castell templari de Ponferrada imagines que d'un moment al altre pot apareixer un cavaller templari... Crec que pots preparar una escapada per veure els colors de la tardor del Bierzo segur que les tonalitats de groc, taronja, marró son múltiples.
Moltes gràcies

Francisco Tomás Garcia Martin
05 June 2022
Vaya pinta que tiene este viaje al que no pude venir por el dichoso trabajo! Espero pronto tener la oportunidad de poderlo hacer!
[Administrator]
05 June 2022
Biel, Francesc, Xisca, moltes gràcies per les vostres paraules i per compartir aquest viatge.
Que en poguem fer molts!
[Administrator]
05 June 2022
Xisco, no te preocupes, volveremos y tu tendrás que venir y disfrutarlo. Hasta pronto!
Yolanda Muñoz
05 June 2022
Un viaje increíble con la mejor compañía. Fotos, música y comida. Gracias por ser así jefe!!!!
Pati Estrada
06 June 2022
Qué buenas fotos y qué sitios tan hermosos. Gracias por compartir estas imágenes. Sebastià, tendrás que ir otra vez y llevarnos a otros alumnos.
[Administrator]
06 June 2022
Querida Yolanda, gracias a ti, me ha encantado volver a verte y compartir este viaje contigo.
[Administrator]
06 June 2022
Pati, muchas gracias. Claro que habrá que volver, nos trataron muy bien y como has podido ver, el lugar vale la pena. Espero puedas acompañarnos en el próximo viaje.
Esther
07 June 2022
Una meravella.....
[Administrator]
09 June 2022
Gràcies Esther, esper que l'any qui ve puguis venir!

Leave a Comment
Your email address will not be published.

1 + 8 =
Previous Next
Lastest posts
Categories