Amistats fotogràfiques

10 de febrer 2021 - General - Comentaris -

Estem sense cap dubte a un dels moments més complicats de la nostra vida. Llegim notícies que mai haguéssim imaginat. I veiem certes coses de forma diferent. Jo diria que ara és més senzill destriar el que és important del que no ho és.  

Després de 20 anys impartint cursos de fotografia, he tengut el privilegi de tractar amb moltes persones, la immensa majoria bona gent, la veritat és que he tengut molta de sort.   A més d'ensenyaments fotogràfics (en tots dos costats), hi ha un aspecte que em congratula especialment.

Sebastià Torrens - g5c1384-1.jpg

N'Ana i en Paco, compartint moments fotogràfics baix el reflexe de la lluna.

Als cursos vénen parelles o grups d'amics. És comprensible. De fet, seria com quan anam al bany a la discoteca, preferim anar-hi acompanyats per algú del nostros. Però no sempre és així i els participants venen sols, a vegades una mica desconfiats, és normal.   

Però en les classes presencials contactem amb altres persones, amb les quals compartim una afició, aquesta punyetera (i estimada) fotografia que ens dur locos...    

A poc a poc els participants es parlen, es coneixen, conten històries i viuen experiències junts. Això genera empatia, acurça la distància i crea una unió que en moltes ocasions traspassa l'àmbit del curs per crear un ferm llaç afectiu.    

Així, són molts els alumnes que, des del curs, han materialitzat una amistat estreta a partir del nexe comú de la fotografia.  

He de dir que per jo és molt gratificant. I ho és perquè reforça la "meva" teoria de què la fotografia, més enllà de permetre'ns crear imatges i expressar-mos visualment, es mostra com una forma d'estendre les nostres relacions, viure noves experiències i, sense dubte, créixer com a persones.    

Jo mateix puc aplicar-me la història. Una part dels meus millors amics (d'aquests n'hi ha pocs) han sorgit de l'afició compartida per la fotografia. I amb molts d'alumnes la relació va més enllà de la típica professor/alumne, per jo és un privilegi i una font d'inspiració.    

Siguin aquestes lletres un petit homenatge a l'amistat i a la fotografia. Per jo, els dos conceptes s'han demostrat especialment importants a aquests moments complicats, esper voltros pugueu dir el mateix.    

Fins prest.

Comparteix 
Francisco T. Garcia
08 de setembre 2021
Efectivamente! Estoy muy de acuerdo contigo! He hecho grandes amistades desde que empecé ya hace unos años en tus cursos, viajes y salidas. Muy buenas amistades de las cuales me congratulo de haberlas conocido! Y espero seguir compartiendo muchos años más con todos vosotros ese amor a la fotografía!
Yolanda
08 de setembre 2021
Totalment d'acord, Sebastià! Per jo assistir a la formació m'ha aportat no només la tècnica i el gaudiment personal, sinó, i amb major pes, l'oportunitat de conèixer gent, de viatjar, i gaudir de moments inolvidables que poques vegades queden retratats. Moltes gràcies, mestre!
Javier
12 de gener 2022
Aixi es! Ben cert! Hem compartit classes,viatges i bons berenars i sopars i moments fotografics fantastics! Gracies per la teva paciencia i felicitats per la teva docencia i amistat!
[Administrador]
13 de gener 2022
Moltes gràcies, és un plaer comptar amb persones com voltros a les diferents activitats. Esper poder-ne compartir moltes més!

Deixa el teu comentari
L'adreça electrònica no sera publicada

8 + 2 =
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories